Mladi talenti Srbije (2016) Foto: Lj. Krstić/24 sata
Mladi talenti Srbije (2016) Foto: Lj. Krstić/24 sata

Mladi talenti Srbije doneli šest medalja (prvi sa desne strane Jovan Mitić), Foto: Lj. Krstić/24 sata

Jovan Mitić osvojio zlatnu medalju

Od šestoro talentovanih tinejdžera iz Srbjie, koji su se 16. aprila uputili na Međunarodnu konferenciju mladih naučnika u Rumuniji, svo šestoro su se vratili sa medaljama – četiri zlatne i dve srebrne.

[…] Jovan Mitić predstavio je ideju za veštačko stvaranje novih nervnih ćelija, koja bi mogla da spase milione ljudi koji boluju od neuroloških bolesti, i takođe je kući doneo zlatnu medalju.

Ukratko, šestoro srpskih tinejdžera je protekle nedelje u konkurenciji od 28 zemalja i 168 projekata postiglo rezultat o kojem mnogo stariji i iskusniji mogu samo da sanjaju. I, dok se njihovi vršnjaci posle škole provode i izbegavaju pisanje domaćeg zadatka, ovi mladi momci i devojke slobodno vreme provode u prostorijama Regionalnog centra za talente Beograd II, u kom su vremenom postali kao prava mala, ekstremno pametna porodica.

Ponosni smo na Jovana Mitića koji je kod nas radio svoje eksperimente i osvojio zlatnu medalju.
Originalni tekst možete pogledati na 24sata: Zlatna deca Srbije: Možda bismo bili zanimljiviji kad bismo snimili rijaliti.

 

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>